Sitter hemma och…

Sitter hemma och tar ett glas vin efter jobbet. I myskläder. Tänkte att jag skulle föra in lite ljuspunkter i livet detta år. Även om det kanske innebär att jag kommer överkonsumera vin.

Och ostbågar.

Filosoferar över hur orättvist det är att man måste ha x års betald arbetslivserfarenhet för att få ett intressant jobb. Jag som har volontärarbetat så mycket. Kvinnofälla? Vem vet. Funderar över om det här med kontorsjobb verkligen är något för mig, vuxna människor som behandlas som barn bara för att uppnå produktionsmål.

Annars så måste jag säga att jag har en lite väl avslappnad hållning gentemot mina överordnande, ett tydligt tecken på att jag börjar få en hel del lösa skruvar på äldre dar. Jag stod och pratade med en av mina chefer, som förövrigt är en högst förträfflig och skön person, när jag fick för mig att jag skulle skämta till det lite. Precis när han är på väg att avsluta samtalet slänger jag in en osammanhängande harang om hur jag tycker att det ska bli så härligt när det börjar snöa igen. Han tittar på mig och säger: ”Men det kanske inte börjar snöa igen?” Varpå jag spärrar upp ögonen och svarar:

”Jo då, det kommer att snöa.”

”…In here..!” Lägger jag till med en viskande mördarröst, samtidigt som jag knackar mig själv mot tinningen med pekfingret och sakta går därifrån med släpande zombierörelser.

Ja, ni ser ju. Helgalen.

Ska nog fortsätta dricka vin trots allt.

Vin
Vin, möjligen meningen med livet.
Längtar tillbaka till Malta och solen.
Längtar tillbaka till Malta och solen.
Blåsigt.
…Även fast det kanske var lite blåsigt ibland.

Trevlig måndag på er hörrni! Nu ska jag fortsätta med mitt. Vinet alltså. Pöss.

2 reaktioner till “Sitter hemma och…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s