en varm jul?

överallt börjar dom nu julpynta och sätta upp granar och små tomtar.

det känns bara så fel..! börjar nästan skratta när jag ser det och tänker ”men det är ju sommar!” känns bara så bisarrt. nästan 28° varmt och det börjar närma sig… jul?!

det är många juristbyråer som har börjat göra reklam i stil med: ”Christmas is coming.. Do you have bad credits, defaults or judgments? Call us now!” kanske nått att satsa på hemma i sverige? 

men det finns inte mycket rättvisa här kan jag ju säga… när vi reste hem från Kalahariöknen åkte vi igenom en stad som var helt utan vatten. bussen stannade så att vi skulle kunna gå in i en affär och köpa lite mat, men ingen kunde gå till toaletten pga vattenbrist… tydligen skulle vattnet sättas igång igen om ett par veckor.

vattenbrist är ett stort problem här. Walmer township där jag brukar volontärarbeta har ofta svårigheter med att få tillgång till rent vatten, särskillt nu på sommaren.

Staten ska dessutom flytta på just det här området. de vill få ut det ur centrala staden. självklart vill inte dom boende det, de har nära till jobb och det är lätt för barnen att ta sig till skolan (för dom som har råd med skolgång).  

Nu har dom börjat flytta tusentals människor från ett närliggande Township till långt utanför staden – dom var utlovade att få boende, skolor och sjukhus – och när dom kom dit… var det tomt.

de som nu bor där är för fattiga för att kunna ta sig där ifrån och deras gamla hem planeras att rivas inom kort.

barnbidraget här i Port Elizabeth ligger på R220 per barn. att transportera dom till närmaste skola kostar R580… 

läser nyhetstidningen The Herald varje morgon till frukost – och ofta blir jag ledssen. Regeringen gör verkligen näst intill ingenting och levnadsförhållandena för massan blir bara värre medan de få som är rika får mer och mer pengar o välfärd.

finns inte så mycket att säga… eller så finns det för mycket att säga men det är bara så svårt. idag blev jag extra upprörd, det här händer ju så nära mig – bara några mil här ifrån finns det folk som inte ens har tak över huvudet.

herregud. okey, jag måste gå o plugga nu, har ett stort test imorgon. kännde bara att jag behövde avreagera mig lite.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s