on credit.

Är det bara jag som står och håller andan när man sätter in sitt kreditkort i en uttagsautomat? Ni vet en sån där som sväljer hela kortet och sedan beter sig som att: ”Vad då, jag har inte fått något kort?” ”Vet inte vad du pratar om.” I 30sekunder innan det börjar hända något.

I Sydafrika är det alltid lika spännande, ska man få tillbaka kortet…eller inte. Eller ska någon komma och försöka ta det ifrån mig kanske? Inte för att jag tror att alla där är kriminella – men om det nu mot förmodan skulle finnas någon i närheten som skulle kunna tänka sig att råna den blonda tjejen i kjol vid automaten – så hjälper det ju inte att maskinerna där börjar blinka och ge ifrån sig ett högt tjutande repetativt ljud när man väntar på att pengarna ska komma ut ur maskinen. Så att man inte glömmer att ta ut kortet.

Jo men tack för den.

I panik har jag stått där på kvällarna, oroliga blickar över axeln och bara väntat på att någon ska komma fram och säga ”Jaha, men tar du ut pengar till mig?” ”Gud så trevligt!” för att sedan artigt men med kraft (och kanske en pistol) ta min plånbok.

Och så klart mitt kort. Som jag i alla fall inte glömde ta ut ur maskinen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s