Jag saknar…

Jag saknar svensk mat väldigt mycket just nu. Vaknar upp mitt i natten och tänker på ostbågar, plockgodis och…Hårdbröd.

Hårdbröd med prickigkorv, hårdbröd med apelsinmarmelad, eller varför inte en hårdbrödsmacka med smör och Kalles Kaviar?

Jag vet att jag låter fånig, men jag skulle göra nästan vad som helst för att få tag på en tub Kalles.

Jag skulle koka ett par ägg så att gulan blir så där perfekt mjuk (men inte för den skull rinnig). Jag skulle ta fram kniven och skära upp äggen i runda perfekta små bitar. Rikligt bre hårdbrödet med smör – men eftersom brödet är fullt med små hål så skulle jag ägna oproportionerligt mycket tid åt att gröpa ut smörklickarna ur hålen. Sist men inte minst skulle jag lägga upp äggbitarna på brödet, ta tuben med Kalles Kaviar och varsamt trycka ut små S formade strängar över brödet.

Eller vad då varsamt förresten? Jag skulle ta tag i den där tuben och klämma på den så in i helvette!! Kaviar skulle spruta ut över brödet, lite skulle hamna på väggen och ännu mer på mattan – men bryr jag mig om det? ICKE!!

Och så skulle jag stå där. Svettig och med ett brett leende över ansiktet skulle jag med djupa andetag och skälvande näsborrar sakta föra hårdbrödmackan till munnen.

Fy sjutton så gott.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s