Att ta en dusch…

Att ta en dusch kan vara det värsta som finns. Under fel förhållanden kan det vara rent ut sagt förjävligt.

Här om dagen chekade vi in på ett lite finare hotell. Jag gick in på hotellrummet och slogs av den fina standarden. Vilken lyx! Stor dubbelsäng, fin balkong och rena handukar. Jag ställde ner min väska efter den långa resan, det enda jag ville var att svalka av mig – ta en riktig dusch.

Jag gick in på den KAKLADE toaletten och tänker att det här kan ju inte vara sant! När såg jag en riktig toalett senast?! Herregud så underbart. Lyckokänslan steg i mitt bröst och jag kom på mig själv med att le mot min egen spegelbild. Livet, så himla underbart det kan vara ändå. Jag tog fram min necessär, ställde upp det nyinköpta shampot och tänkte att idag ska jag minsann kosta på mig att använda balsam också, och tog fram en flaska till.

Jag skalade av de smutsiga kläderna från min varma kropp och kände hur de klibbade fast mot min hud.

Jag ryckte ner den fluffiga rena handuken från handuksstället och virade noga in mig själv, gick fram till duschen och vred på strålen. Lycka! Den fungerar! Och det är VARMT vatten. Jag ställde mig under strålen, här ska jag bli kvar länge, tänkte jag.

Plötsligt blir vattnet iskallt och jag skriker till där jag står. Snabbt justerar jag duchen och två sekunder senare är allt bra igen. Min nu spända kropp börjar sagta slappna av, jag andas ut.

Det är då helvettet bryter ut på riktigt.

Ett dödsvrål kommer ur min strupe då jag upplever hur min kropp skållas av det stekheta vattnet som forsar ner över min nakna hud. Desperat snubblar jag åt sidan, drar i panik ner värmen och vattnet blir istället iskallt under loppet av en sekund.

Förtvivlat stänger jag av kranen, och med ett hår som fortfarande är löddrigt står jag där och hyperventilerar mitt på toalettgolvet.

Schampot rinner ner för ansiktet och in i ena ögat, det svider till. Jag tittar upp mot min egen spegelbild och den rödsprängda blicken jag möter tillhör inte mig. Det är en blick av en åldrande kvinna.

Det här är inte ett värdigt liv.

Kanske ska det bli lite kul att komma tillbaka till Sydafrika trots allt.

Då kan jag i alla fall ta en riktig dusch.

20150227-091358.jpg
Ett försök till att slapna av, efter vad som nu kallas Döds(dusch)incidenten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s