universitetet

tänkte jag skulle berätta lite om hur en dag i skolan ser ut här. jag har en till två lektioner om dagen på ca en tim var (fast professorerna bryr sig inte så mycket om tiderna, dom kommer ofta sent och drar gärna över tiden om de känner för det). TIA = ”this is africa” som man säger här.

har fixat mitt schema så att jag inte har något på fredagar och så att jag kan ta måndagar ledigt ibland om jag vill – road trips! oh yes.

iaf. jag börjar dagen med en fattig studentfrukost – allt är så billigt här, men man vill ju spara pengarna för roligare saker än mat.

eftersom jag bor mitt i stan tar jag de små minibussarna till universitetet varje dag – hur kul som helst! dom har inga fasta tider, men det finns väldigt många – så det är bara att ställa sig vid vägkanten och vänta. det gäller o ta en som går åt rätt håll dock – dom hänger ut genom fönstret och skriker något i stil m ”downdown” och tutar på en om de har plats i bussen. jag tror det är ”down town” dom ropar (vilken rutt de åker alltså).

sen får man hoppa på i farten, tränga in sig mellan några gammla tanter och sitta o lyssna på superhög musik hela vägen – ibland sjunger hela bussen med, hihi. kostar bara R6 också (ca 6kr!).

segregationen här är ganska märkbar fortfarande, vita sydafrikaner sitter ofta på mycket pengar, medan den svarta befolkningen till stor andel är de med mindre/inga inkomster. det här märks så klart även i universitetet – det är till stor del två läger – vita och svarta sydafrikaner umgås sällan med varandra. finns mycket mer o säga om detta, men det tar vi en annan gång.

iaf så har jag fått mina kurser ordnade nu (äntligen) så jag ska läsa: Public int law, Human Rights, Intro to SA history, Africaan (ett av de största språken här) och groops and organisations.

efter skolan brukar vi gå o hänga på stranden eller nått sånt, men nu har vi gått o shoppat lite också – o gud så billigt det är.

sen middag hos några studenter (har faktiskt själv hunnit bjuda på middag nu också – pastasallad med krutonger och kyckling = stolt).

sen när man kommer hem är det alltid något sorts samkväm på g i the bantry – ofta hos amerikanerna ben och caleb – här är ett foto på en kväll när jag gick dit m lite kvällsfika – amerikansk humor..?

dom här chokladkakorna räckte till 9 pers iaf – och kostade 3kr st..! galet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s