masifunde

ska volontärarbeta lite nu när jag är här har jag tänkt.

jag och några andra studenter var i ett av de närliggande kåkstäderna (walmer) förra vecka och fick lite info om en frivilligorganisation som är aktiv där.

det var väldigt intressant, vi gick runt lite i området och fick se hur de bor. ca.90.000 människor på en extremt liten yta – och under väldigt dåliga förhållanden.

vi blev inbjudna till ett av hemmen, där de bl.a visade oss ett litet rum utan fönster, med en massa smutsiga filtar och några leksaker på golvet. jag frågade vad det var till för och dom sa att de brukade stänga in de minsta barnen där under dagen när deras ensamstående mammor var på jobbet. det var ett enormt lås på dörren också – antagligen gör dom så för att ingen ska kunna stjäla dom – hemst.

det fanns väldigt mycket barn där överrallt som så klart tyckte vi var spännande – jag fick till o med ett armband av en liten tjej..! hur sött är inte det? önskar jag hade haft nått o ge henne också…

här är det iaf.

 

nu i torsdags var jag där igen och volontärarbetade för första gången – det var en klass på ca 15 barn mellan 11 – 13 år – så jäkla söta! ska gå dt en gång i veckan till en början iaf, sen ska jag hålla i en tkd-kurs också – får se hur de går..!

dom var väldigt imponerade av mitt hår tror jag, en kille kom fran till mig och sa att jag såg ut som britney spears – hehe undrar om han menade innan/efter rakningen..? och en tjej tyckte jag såg ut som cinderella..!

ska bli väldigt kul och engagera sig iaf, känns bra o komma ut från stan och se allt det här regelbundet o träffa människorna, annars tror jag att det är lätt att glömma bort den sidan av Sydafrika.

nu ska jag springa ner till stranden ett tag – 27grader idag..! (vad då vinter..?). kram m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s