vacation…or insult..?

Hej på er, nu var det ett tag sedan jag sa hej. Så…Hej.

Jag är fortfarande på resande fot vilket gör det lite svårt att få tag på internet, men det är också rätt så skönt att ta en paus från allt..! Ibland kan jag känna att jag vill stänga av mobilen, slänga ut datorn och bara vara ett tag. Och i två veckor nu har jag gjort just det.

Många tar detta rätt så illa, som om att jag – bara genom det faktum att jag inte är tillgänglig – personligen förolämpar deras… Jag vet inte vad jag ska kalla det. Deras vänskap kanske. 

Vad är det som är så fel med att vilja ta en paus ibland? Om någon verkligen vill få tag i mig så är det fullt möjligt, jag bara svarar lite senare. Är det verkligen så fel? När blev tillgänglighet ett krav, det undrar jag.

För ett par år sedan var jag inne i en väldigt stressad period, där plugg/träning/jobb tog upp all min tid. Allt detta resulterade i att jag hoppade till varje gång telefonen ringre. Mitt hjärta tog ett extra skutt när jag i panik rev upp mobilen och svarade. Så jag beslutade mig för att stänga av ringsignalen.

Denna enkla gärning visade sig dock få oanade konsekvenser.

Alla blev upprörda. Många slutade höra av sig. Och några reagerade med att säga: ”Om inte du börjar svara i telefon när jag ringer…Kommer jag att radera dig från min kontaktlista.”

Och allt för att jag stängde av ljudet på min mobil.

Fast det är väl så det fungerar nu för tiden, alla vill ha dirket kontakt och får man inte det… Så är man inte acceptabel. Så här ser jag det. Om jag vill stänga av min mobil – så gör jag det.

Så nu tänker jag gå ner till stranden. Utan min jä#la mobil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s