Rich people.

Hej hej. Jag har varit så seg på sistonde, men nu börjar det ta sig igen. Har seglat en massa i alla fall, himla härligt att kunna vara ute på havet så där. Sist var jag ute på natten, stjärnklar himmel, delfiner som jagade båten och varma vindar..! Nice.

Det är lite spännande det här med vilka sorts människor det är som äger dom här enorma båtarna. Vissa är väldigt jordnära, underbara, snälla och fina. Och andra..! Inte för att någon är direkt otrevlig, men det blir en liten annan stämning när ägaren till ett av de största företagen i Sydafrika kliver på båten. Nog för att det är HANS båt, men ändå. Jag blir ofta lite ställd när det kommer till framgångsrika, jagharmycketpengar människor. Kan liksom inte relatera till det! Vad pratar man om?

Maja: Joråsåatt… Hur känns det att ha så mycket pengar att du skulle kunna ge bort mer än hälften till välgörenhet? Och får du någonsin dåligt samvete över att du inte gör det?

Rik snubbe: …

Men det måste ju känas rätt så konstigt att kunna köpa en enorm båt och bo ”in a mansion”? Han öppnade tydligen 400 KFC:s över hela Afrika förra året. Och det var ett sidoprojekt. En annan kille jobbar som miljökonsult. För ett oljebolag. Heheee. Var VÄLDIGT svårt att inte ställa högst olämpliga frågor kring hur de två uppgifterna går ihop.

Okay, nu ska jag ta med min filt, göra lite poppcorn och sätta mig framför en film. Hoppas ni har en härlig lördag!

20140524-203509.jpg

2 reaktioner till “Rich people.

 1. Berätta om dig själv. Det kan vara nog så intressant för en rik snubbe att få höra om ditt liv och dina förhållanden. Utan att be om ursäkt och förminska dig. Du är lika intressant och värdefull som en oljemiljonär. Sen kan han berätta om sitt liv för dig 🙂
  Ha det bra.
  Men… hur kommer du med på dessa båtar??? Kuttersmycke eller vad?

  Gilla

  1. Sant benny! Det är en sådan konstig situation bara, svårt att relatera till deras livsstil 🙂
   Jag har börjat hoppa på olika båtar som arbetskraft, ”deck hand” kallas det. Så min uppgift är att segla båten helt enkelt, få upp segel, hjälpa till att styra, preppa båten så att allt är klart innan vi åker och ta reda på alla rep/ta ner segel efteråt. Så inget kuttersmycke här inte! 😉
   Jag bara gick ner till hamnen för några veckor sedan och frågade om folk behövde hjälp vid en tävling, sen har det rullat på! Verkligen härligt sätt att segla på, lite svårt att köpa sin egen båt annars lixom 🙂 Kram! m.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s