Nu har vi kommit…

Nu har vi kommit fram till Laos, det är varmare här och solen börjar äntligen titta fram igen. Det är hemskt hur påverkad man blir av att inte se solen på ett tag. *duckar för alla mentala svordomar som skickas åt mitt håll från de Svenskar som läser detta.*

Herm. Men ja, skönt med sol. Och nytt år! Spännande. Själv har jag minst 7 olika alternativ på vad som kommer att hända i år och vart jag ska bo i världen. Jo men det är sant. Man måste ju ha en backup. Eller som i mitt fall, 6 st.

Som alltid funderar jag kring det här med pengar. Även om jag vet att det alltid löser sig, så börjar jag bli lite lätt less på att leva som en förvuxen student. Jag behöver absolut inte köpa några saker egentligen, och att skaffa en lägenhet eller bil intresserar mig inte. Men det skulle vara skönt att kunna köpa ett par nya glasögon utan att behöva oroa sig för den stora kostnaden. Eller göra någonting så basalt som att gå till tandläkaren utan att behöva känna sig dålig för att man spenderar för mycket.

Alltså, nu kanske det inte är så att jag är fattig precis – men i Sydafrika tjänar man inte särskilt mycket pengar. Och i Sverige, som student, har man inte mycket spelrum för extra utgifter.

Sist när jag bodde i Uppsala åt jag tillexempel bara kött en dag i veckan, det blev för dyrt annars. Jag skulle gärna vilja säga att det var på grund av min miljömedvetenhet och medkänsla för djur, men det är helt klart en fråga om ekonomi när det gäller att kunna vara miljövänlig och välja kravmärkta produkter. Valmöjligheter är bra. När man har råd.

Det är i alla fall tråkigt hur dom där pappersbitarna med stämplar på (som man kan byta mot tex mat), ska ställa till det så mycket för oss människor.

20150102-185510.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s