Det verkar vara en tradition…

Det verkar vara en tradition att jag råkar ut för en trafikolycka dagen innan nyår. År 2014 var det en buss, i år en lastbil.

Okay då, det kanske inte räknas som en tradition om det händer två gånger, men under 2015 så var jag inte ute på vägen dagen innan nyår, så det var nog tur det.

Jag och Shaun har åkt till Gran Canaria för att se solen under 12 dagar och har därför hyrt en liten bil för att ta oss runt. Vi har undvikit alla turistställen och jag måste säga att jag är positivt överraskad av hur lätt det har varit. Vi har hållit till uppe i bergen och det är så vackert och lugnt här. Och varmt.

En av anledningarna till att vi har hyrt bil är för att jag ska få upp vanan att köra igen, det var 1,5 år sedan jag tog mitt sydafrikanska körkort och jag inte har kört sedan dess. Dessutom måste jag TA OM mitt körkort i Sverige, eftersom det Sydafrikanska bara går att köra på en viss tid, sedan måste jag köra upp igen.

Sagt och gjort, kört omkring här har vi gjort och det har gått bra… Tills igår eftermiddag. Jag körde på en smal bergsväg med många små och snabba svängar. Plötsligt kommer en stor lastbil mot oss mitt i en sväng och jag bromsar in för att ge honom mer utrymme. Han saktar däremot inte in och jag ser hur den bakre delen av hans släp åker över i vår körbana. Det finns ingenstans att svänga eftersom bergsväggen är direkt till höger om oss, så allt jag kan göra är att slänga mig på bromsarna. Vi slungas framåt men eftersom jag körde så pass långsamt snurrande bilen inte runt, utan stannade mitt i vägen… Vilket var tur eftersom det fanns ett stup på andra sidan. Lastbilen fortsätter köra och jag försöker få undan den skadade bilen lite längre fram så att vi inte ska bli påkörda bakifrån. Hela främre delen av bilen är helt intryckt och jag kunde inte sluta skaka.

Men det gick bra. Ingen blev skadad och förhoppningsvis behöver vi inte betala hundratusentals kronor till bilfirman eftersom vi har full försäkring. Men det viktiga är att alla mår bra. Jag vet dock inte hur jag ska våga köra bil igen..! Antar att det är snabbt upp i sadeln som gäller.

Lite jobbigt hade det varit om jag hade råkat döda Shaun. Ser framför mig hur kollegorna på jobbet frågar vad jag gjorde på semestern:

Kollegan: Var det lugnt eller?

Jag: Ja! Väldigt härligt. Det hände inte så mycket… Dödade min sambo i och för sig, så mycket pappersarbete blev det, men annars var det lugnt!

Kollegan: … *Sträcker sig långsamt mot interntelefonen och försöker med uppspärrade ögon och ett tillkämpat leende diskret ringa polisen*

chill
Shaun, lyckligt ovetandes om vad som komma skall.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s