practise driving in Kruger.

har varit ett par dagar i Jburg och sen 5 dagar i Kruger National Park. så häftigt att åka på safari, har ju alltid velat göra det..! hihi.

fick övningsköra där också, fanns ju inte några poliser där precis.

så nu har jag förbättrat min körning en del, synd bara att jag åker på fel sida av vägen hela tiden, kan ju bli lite problem när jag kommer tillbaka till Sverige..!

annars rullar det påhär nere, känns verkligen som att man har kommit in i hur allt fungarar. (både det bra och det mindre bra). har redan hunnit muta en polis förresten (på tal om mindre bra..?). vi körde för fort på vägen till Jburg och några poliser såg oss.

dom vinkade in bilen och sa: ”The fine is R500, but if you want a receipt you have to follow us all the way back to the police station”. sen sa han: ”but I can make it R300 if you pay now.”

eeh? just då var vi för stressade för att hinna fundera över nått, vi var tvugna att hinna in i Nationalparken innan grindarna stängdes och vi blev utlåsta utan någonstans att sova. jag till och med frågade om han kanske bara kunde skriva sitt namn på ett papper och säga att han tagit emot bet för boten från oss. men det gick ju inte så klart. herregud. så här i efterhand önskar jag att vi hade åkt ”den långa vägen tillbaka” till polisstationen iaf – men då hade vi fått sova i bilen den natten. inte nått man vill göra här..! men iaf.

hör av mig senare med lite bilder från resan, förutom ”mutningsincidenten” hade vi hur roligt som helst..! känner mig inte så utvilad dock, var tvungen o gå upp 05.30 varje dag för att få se så mycket vilda djur som möjligt. (och jag är inte en morgon-människa för er som inte visste det).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s