education

varje tisdag åker jag till walmer township och hjälper barn med läxor, vilket är väldigt roligt i och för sig men… idag insåg jag något. dom får ju BARA uppgifter där dom kopierar information. inget annat. inget kritiskt tänkande eller uppsattsskrivande, bara skriva av och skriva av..!

satt med en liten pojke idag som går i klass 5 och han tyckte det var fruktansvärt tråkigt. han frågade mig: ”Whyyy do I have to do this..?” jag viste inte vad jag skulle svara. tyckte inte riktigt att det fanns någon mening med att han skulle sitta där under två timmar och koppiera 3 olika texter ur en engelsk bok.

och det är så med allt, engelska, afrikans, xhosa, biologi, geografi osv. men visst, har man en regering som vill sitta kvar vid makten utan att göra särskillt mycket så är det väl en utmärkt idé att inte lägga några pengar eller någon utveckling på en utbildning. särskillt inte på en utbildning som skulle föda fram kritiskt tänkande elever.

jaja, det finns mycket att bli upprörd över här nere, tänkte att jag skulle ta upp det här iaf eftersom jag jobbar där ibland. nu ska jag gå och grilla med bantry folket, blir nog mysigt tror jag..! kram på er. m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s