Voting in PE

Idag var det röstningsdags i kommunalvalet för Port Elizabeth. Jag följde med i morse av ren nyfikenhet, det har varit så mycket tal om valfusk, korrupta politiker och röstsedlar som är ogiltiga om de inte har en stämpel på baksidan.

Vi kom dit kl:07.30, 30 minuter efter att röstningen skulle ha börjat… Men dom hade inte fått sina röstsedlar ännu. En halvtimme senare? Fortfarande tomt. Hehe, only in South Africa. Tillslut kom polisbilen med alla dokument så att dom kunde rösta. Jag fick inte ens gå in eftersom jag inte hade ett SA pass..! Men det var kul att stå utanför vänta, jag träffade en massa roliga människor – så nu har jag två nya tjejpolare i 75års åldern som ska skicka recept på ugnsbakade pizzor. Nice.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s