travel dreams.

Seglingen blev inställd igår, men det var nog lika bra..! Var något orolig för att en viss tjej skulle råka ta ett felsteg i den hårda blåsten:

”Swedish woman killed in a sea accident, tripped overboard as she in panic tried to hold on to the mast.”

”As she fell, the crew helplessly watched her getting a hold of the stuffed kitten she always carried with her. She went down holding it in her arms, shouting out a Swedish folk song as the waves took her away.”

Annars har jag försökt planera för ”Den Stora Resan” som den nu kallas. Det finns så många roliga sätt att upptäcka världen på! Och man behöver inte ha särskilt mycket pengar för att göra det. Inte alls.

Okay, det här är vad jag tänkar mig att vi ska göra:

1. Couch Surfing: När man via en hemsida hittar en värd som är villig att låna ut vederbörandes soffa ett par nätter. Sedan lämnar man ett omdöme om sin värd på dennes profil (så andra kan se om personen i fråga är en psykopat eller inte). Sedan betygsätter även din värd dig. (vänligen se ovanstående kommentar angående psykopat bedömning).

När man tillslut har samlat på sig några positiva recensioner är det lättare att hitta en värd. Vi har faktiskt haft en hel del Coush Surfare här hemma, några från Brasilien, Namibia, Danmark…Och resten från Tyskland. En himla massa tyska turister här i Sydafrika faktiskt. Inte för att jag har någonting emot det. Har en hel del tyska vänner, här är fina Astrid tillexempel:

Okay, sidospår. Maja gillar tyskar. Moving on.

2. Volntärarbete: Ofta får man gratis mat och husrum i utbyte mot det jobb man gör. Man träffar dessutom en massa härliga människor på köpet.

3. Segla: Det finns en hel del jobb där man levererar båtar/arbetar som besättning etc. Det vore drömmen. Gratis mat och mycket jobb, men också en kostnadsfri resa till ett annat land. Och ett himla stort äventyr så klart.

Så många valmöjligheter..! Blir stressad bara av att tänka på det. Men det är ju lite kul ändå den här med att plannera. Faktiskt.

20140607-154043.jpg

2 reaktioner till “travel dreams.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s