Dreams, money and cats.

Så himla skönt med heeeelg..! Pjuh. Det har varit så mycket nu. Ända sedan jag blev klar med juristutbildningen har jag bara väntat på att allt pappersarbete ska bli klart. Och det tar ju sin lilla tid. Nu är det dessutom sommar, så jag får nog vänta lite till är jag rädd.

Fast jag är ju inte precis sysslolös, planeringen för våran resa pågår för fullt (hur/var/när). Problemet har väl snarare varit att jag inte kan leva på mina besparingar hur länge som helst. Det finns inte direkt några internationella organisationer som jag kan jobba för här nere i Port Elizabeth, däremot så extrajobbar jag för en juristfirma – men på grund av de låga lönerna (och eftersom jag inte har fått ut min utbildning ännu) så är det svårt att leva på den inkomsten. Därför beslutade mig tillslut för att kolla upp det här med att skriva…nått. För det tycker jag ju om. Men hur tjänar man pengar på det utan att vara journalist?

Så jag satte mig ner och började researcha (läs: Googla) och det visade sig att det finns massor med sätt att tjäna pengar på att skriva utan att man nödvändigtvis måste vara journalist. Man måste börja på en låg nivå bara. En VÄLDIGT låg nivå. Jag menar alltså nivå NästanGratisarbete.

Men efter tre veckor av att skicka in mitt CV, letande efter obskyra småtidningar och diverse översättningsjobb har jag nu fått TVÅ skrivuppdrag! Inget sådär extremt exalterande kanske, men de kommer att generera en inkomst i alla fall. Eller ja, förhoppningsvis.

Det första jobbet jag fick går ut på att jag ska recensera diverse spel på en hemsida och det andra innefattar en himla massa översättande av artiklar om barnuppfostran (!) från Engelska till Svenska. Det jag vet om barnuppfostran kan nog räknas på handens ena tumme. Så det är tur att jag bara behöver översätta texterna och inte hitta på något eget i alla fall. Annars skulle det nog sluta illa:

”Man skall alltid aga barnet vid läggdags, barn torde dessutom uppfostras enligt strikt LCHF och får därför ALDRIG äta bullar.”

”Ett alternativ till aga är elektriska chocker som kan administreras via exempelvis hundhalsband. Föräldrar uppmanas dock till att inte nämna användandet av halsbandet till butikspersonalen.”

Ja, ni ser ju själva. KATASTROF säger jag bara.

Men det är en början i alla fall det här med skrivandet. Får se om jag verkligen får betalt tillslut, himla kul att försöka tjäna pengar på något man tycker är roligt. Och något man kan ta med sig när man reser..! Drömmen.

Oj, blev lite väl uppe i varv här känner jag. Så för att lugna mina nerver tänkte jag lägga upp en söt bild på lilla Ninja – som inte är så liten längre, 14 veckor nästa söndag:

Okay då, en till bild:

Gotchigotchi. Go.

Gud så mycket jag älskar den här lilla katten. Det var jag och Shaun som hämtade hem honom från The PE Animal Shelter. Han var en gåva (kan man säga) till Shauns Mamma, så vi valde ut den här hårbollen från ett helt hav av små hårbollar..!

När jag satt där i bilen på vägen hem hade han krupit in under min tröja och lagt sig tillrätta mot mitt bröst. Hans lilla hjärta pickade snabbt mot mitt och jag smälte. Känslan av att man är ansvarig för ett litet liv. Jag kan förstå varför människor skaffar barn ändå. Inte för att jag vill ha några, men om det nu skulle komma till det någon gång i framtiden (vid 41 års ålder) så skulle jag inte ha några problem med att adoptera. Alls.

Ehm, jag kan se hur detta kanske skulle kunna uppröra människor lite, jämföra en kattunge med ett barn sådär..! Äh, skit samma. Jag står för det.

Som sagt, TUR att jag inte ska SKRIVA artiklarna om barnuppfostran, verkligen.

Slänger in en så kallad selfie också när jag ändå håller på. Man måste ju hänga med i svängarna. Ungdomen nu för tiden and all that.

Nej, nu måste jag fortsätta jobba. Ha en härlig lördagskväll nu hörrni! Kram, m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s