Ljusrör och Julafton.

Ni vet sådana där vita kalla ljusrör som finns i källarlokaler? Dom finns överallt här i Vietnam. Överallt! Julen ska ju vara varma mjuka ljus och färger, underbara dofter och god mat. Inte iskalla ljusrör. Eller opersonliga hotellrum för den delen.

Jag älskar allt som har med Julen att göra. Det är därför jag blir så ledsen när jag inte kan fira den ordentligt. Jag vet att det bara är en dag, som vilken annan dag som helst. Fast ändå inte. Det är ju Jul.

Förra året, när jag bodde i Sydafrika, så tIttade jag på julkalendern varje dag (via Svt Play). Öppnade luckor och försökte baka ”julbullar” (ett misslyckat försök till lussekatter). Men det gjorde mig mest bara ledssen, det var ju ingen riktig Jul trots allt.

Så jag hade bestämt mig för att skippa allt det där i år. Lotsas som ingenting och hoppa över Julfirandet. Men det kändes tillslut inte rätt det heller.

En sak har jag i alla fall gjort rätt i år. Jag har laddat ner Tomten Är Far Till Alla Barnen. Man får ta det man har helt enkelt. Och så får jag sikta på att gå ”all in” med Julafton i Sverige 2015 istället.

Så God Jul på er, jag hoppas att ni får en mysig Jul där borta i Sverige (eller var ni än är). Och att ni får snö, massor med snö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s