Jag är så…

Herregud. Jag är så trött. Trött och eländig. Eller ja, så hemskt kanske det inte är. Pretoria är mycket mysigare än vad jag någonsin hade trott! Mycket marknader och hemlagad mat, grillkvällar och joggingturer i parken. Bra så.

Det känns inte så farligt heller måste jag säga, själv tar jag mig fram med minibussar (taxis) och går omkring på stan obehindrat. Så klart att jag inte går med mobiltelefonen i högsta hugg eller visar upp min klocka, men jag känner mig ganska så trygg i alla fall. Kanske inte det bästa att ta sig runt som jag gör, men vad gör man när man inte har råd med en bil? Då är det bara till att knata på. Och faktiskt så är det inte så stor skilnad, Pretoria är ju lika fullt av fina mäniskor som Port Elizabeth, så det ska nog gå bra det här.

Hoppas jag.

Men det är roligt det där hur folk stirrar på mig ibland – lite ”white woman valking” hysteri. Men på ett trevligt sätt! Människor kommer fram och pratar, en gammal mama’ kommer fram och frågar om jag har gått vilse..! Jag har ju blivit så van vid det där nu, men idag tänkte jag faktiskt på det när den tredje kvinnan sneglade till på mig där jag gick hem från jobbet. Att det ses som någonting konstigt att jag som vit kvinna går omkring själv på stan. Eller ja, går någonstans överhuvudtaget.

Klart att jag är försiktig, jag har till och med ett system för hur jag ”av-kittar” (egenpåhittat ord) mig själv varje dag kl.17.00 innan jag går hem från jobbet. Av åker alla ringar, min klocka och det blå passerkortet som jag alltid har om halsen. Min kontorsjacka åker ner i min ryggsäck (som blev ett substitut till min alldeles för ”fancy looking” datorväska) och istället drar jag på mig en blå skrynklig regnjacka från Mr Price (värde caR90/30kr).

Så kom inte och säg att jag inte är försiktig! Jag vet nog hur man tar hand om brottslingar serru..!

Eller ja, jag gör mitt bästa i alla fall.

Och i sann Sydafrikansk anda har min chef frågat oss om vi inte vill ta och jobba extra på lördag. För det är ju HELT FRIVILLIGT så klart!! Ingen press här inte. Nej då. Inte alls.

Inte. Alls.

Suck. Ibland saknar jag Sverige och mina rättigheter som kommer med att bo i ett land där det finns… Nej, jag är för trött för att komma på ett bra slut på den där meningen.

Måste sova nu så att jag kan vara pigg på lördag.

God natt på er!

20150409-235041.jpg

Bifogar en bild från världens bästa marknad. Bee yourself.

2 reaktioner till “Jag är så…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s