winter wonderland.

Det. Är. Så. Kallt. Ute.

Gaaaaah!! Suck.

Men vi har så mycket fint här i Sverige ändå, det finns ingenting jag tycker är så mysigt som att sitta innomhus med en varm kopp kaffe och titta ut på snöslasket! Skönt att känna att man inte måste gå ut och vara aktiv bara för att det är soligt ute. Ja, jag vet att jag riskerar att bli bränd på bål pga detta uttalande. Still worth it.

Förutom brist på sol så finns det andra saker med det här landet som är rätt så bra:

– Man kan dricka kranvattnet,

– Gå ut själv efter att det har blivit mörkt,

– Behöver inte gömma undan dator och andra värdefulla föremål innan man lämnar sitt hem,

– Inte se sig om eller vara vaksam när man tar ut pengar ur automaten,

– Och man behöver inte oroa sig för att diverse män ska springa fram och hålla upp dörrar/erbjuda sig att bära väskor för att hjälpa den unga svaga kvinnan etc.

Det sistnämnda låter kanske rätt så trevligt? Nja, inte i längden. Jag kan klara mig själv tack så mycket. Inte för att jag är otrevlig när någon erbjuder sig, men det där klarar jag mig gärna utan. Å andra sidan så hade det ju varit trevligt om någon på Stockholmspendeln kunde erbjuda sin sittplats till den haltande tjejen med ett skadat knä..! Men man kan inte få allt här i livet.

Så det kommer ta ett tag tills jag kan vänja mig av med mina Sydafrikanska vanor – senast idag slängde jag en ond blick mot en äldre dam inne på ICA – hon tittade nämligen inte bort när jag slog in min kortkod.

Ja men hon kanske tänkte sno mina pengar?! Det vet man aldrig serru.

Vi hörs,

//maja, the paranoid one.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s