Jag har lyckats med…

Jag har lyckats med konststycket att fastna i en liten gränsstad mellan Vietnam och Laos. På självaste Nyårsafton.

Håhå jaja.

Nattbussen vi tog igår körde in i en mötande buss och fönstret på min sida sprack i tusen bitar. Jag ska nog vara glad att det inte gick värre än så trots allt. I alla fall så är det på grund av krocken vi vart försenade och missade anknytningsbussen till Laos. Det finns inte en endaste turist i den här lilla byn och inte en tillstymelse till något nyårsfyrande, så…

…visst låter det helt underbart?! 😀 Jag är fast mitt ute i ingenstans tillsammans med vänliga, glada människor. Folk hälsar, hjälper gamla mormor över den (enda) stora vägen i byn, de jagar höns som (antagligen) ska läggas upp på middagsbordet ikväll. Det är så oförställt, så…Äkta! Jag fullkomligt älskar det här stället. Har redan hunnit blivit polare med den lokala milisen som sitter och dricker kaffe under några röda vajande flaggor. (Huruvida det är en bra sak eller inte kan ju diskuteras). Dom gillar mina hippiebyxor i alla fall!

Men nu återstår ju frågan, hur firar man nyår nu då? Mitt bästa förslag (om jag får säga det själv), involverar införskaffandet av en, alternativt ett par, vinflaskor samt ett hysteriskt och riskfyllt klättrande upp för ett litet berg som finns här (Shaun insisterar på att kalla det för en kulle, men jag förstår inte vad han syftar på?). Hoppas bara att det inte finns några lagar här om att dricka vin utomhus. I mörkret. Jaja, det återstår väl att se, ellerhur?

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar inför kvällens förestående Icke-Nyårsfirande. (Man måste ju durscha på Nyår i alla fall).

Och vet ni vad jag har kommit fram till? Att jag aldrig mer ska resa efter en guidbok. Alla andra människor är också där?! Det är ju det man vill ifrån, trängsel och sån skit.

Så nästa år (imorgon) kommer jag att ta med mig guidboken och en röd överstrykningspenna till morgonkaffet. Sedan ska jag sätta mig ned och göra följande:

1. Se till att alla städer som ”verkligen rekommenderas” får ett stort rött kryss över sig, vilket innebär att jag INTE ämnar åka dit.

2. Ställen som är ”värda ett besök” får ett halft kryss (ett snett sträck), vilket tyder på att staden kan komma att besökas vid nödfall,

3. Och sist men inte minst: Alla ställen som inte är ”särskilt intressanta,” eller inte ”har något uteliv” och där det inte ”finns något att göra” ska ihärdigt strykas under och ringas in!

Att jag inte har gjort det tidigare. 2015 ska bli förändringens år, året då jag början tänka ”outside the box” som man säger.

Så Gott Nytt År på er, jag hoppas att erat firande (eller icke-firande), blir alldeles, alldeles underbart.

20141231-192831.jpg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s